Pages

Belajar Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

23 Oct 2012

Risau gak tinggal bini lama-lama ni


Pendapatan lumayan dengan bekerja sambilan dari rumah klik sini !
Macam-macam kes sekarang ni ,pecah rumah , rompak , kalau dok dalam rumah tu , dah kunci semua pun belum tentu selamat , perompak ni boleh masuk gak , camna dia masuk tak tau ....

Seorang suri rumah dan seorang bayi baru lahir ditemui mati dalam bilik utama dan bilik air sebuah rumah teres di Taman Kekwa di sini petang semalam.

Ketua Polis Daerah Kulim, Supritendan Ghuzlan Salleh berkata, polis mendapat maklumat yang membawa penemuan dua mayat itu kira-kira pukul 2.30 petang daripada seorang jiran mangsa yang dikatakan hairan kerana mangsa tidak keluar dari rumah dan mengambil anak-anaknya di sekolah seperti biasa.

"Jiran tersebut memaklumkan kepada polis yang kemudian pergi ke rumah berkenaan dan mendapati mayat seorang perempuan yang dikenali sebagai Shaniza Idris, 27, berlumuran darah dalam keadaan tertiarap dalam bilik utama sementara mayat seorang bayi yang baru dilahirkan pula ditemui dalam bilik air rumah tersebut,” katanya di sini hari ini.Berita penuh kat sini

Kalau nak gi outstation lama2 tu teringat gak  kat anak bini , dah sampai rumah ka , ok ka , tak dak dengan bunyi pelik ka , nak keluar rumah tu tengok dulu kot ada orang ada kat luar , kalau line clear tu , baru keluar rumah . Aku sendiri pun kalau nak keluar rumah waktu malam , siap tengok luar, intai  dulu kot-kot , keluar nanti ada org jahat tunggu kat luar , line clear baru buka kunci, kasi teropong dulu .Sebagai usaha terakhir , sebelum tidur tu , kunci semua apa yg boleh kunci , kalau ada CCTV  haa time ni pasang . Sebelum tidur baca je tiga Qul , Selawat ke atas Nabi sikit , berdoa mohon perlindungan dari Allah . InsyaAllah pencuri tak leh masuk rumah .
Apa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni .....

5 comments:

puteri kasih said...

memang bahaya sekarang ni kan...penjenayah ada di mana-mana saje

hainom OKje said...

Sejak ada security guard ni kurang sikitlah takutnya...... dulu macam-macam kes jugak kat taman OKje ni....

Dunia Wilma said...

Kesiannya wanita dan bayi tu...
Tapi, betul...Sekarang nie memang dah tak selamat...
Perumahan Wilma pun macam tu...
Siang2 pun barang boleh kena curi...
Bukan jak tu...Sometimes, orang gila tiba2 muncul jalan2 di taman kami tu...
Pasal tu sekarang nie, jarang dah kami biarkan gate tu terbuka...

miz ruha said...

bahaya dah sekarang ni...
nak tinggal rumah pun tak berani..

cubit en nuff abg cik...

abg cik said...

betul tu puteri, wilma , okje, wilma, dan ruha , pagar rumah mesti selalu tertutup , yang dok minta derma pun banyak , ...tak caya ni

Post a Comment