Pages

Belajar Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

11 Oct 2012

Genneva Kena gantung dengan Bank Negara , aku dah agak dah ....


Pendapatan lumayan dengan bekerja sambilan dari rumah klik sini !

Aku dah agak dah, kalau nak kaya cepat , nak femes cepat , nak seronok cepat , inilah jalan dia , nak meniaga emas ? Nak melabur emas,' jjjjjjongkong emas '  konon , dah tau harga emas la ni sedang melambung , harga emas susah nak jatuh , ada sindiket yang ambil kesempatan ni , tipu orang , nak melabur jongkong emas , pala hotak dia , bukan labur pun dia pusing duit pelabur ja , dia rotate duit pelabur bagi ja , sedar tak ? 




Di KL ,cubaan membunuh diri, tidak mampu membiayai kos rawatan dialisis buah pinggang antara sebahagian kisah sedih yang dihadapi 60,000 pelabur syarikat pelaburan jongkong emas, Genneva Malaysia Sdn. Bhd. (Genneva Malaysia). Masalah itu timbul selepas operasi syarikat tersebut digantung sementara oleh Bank Negara Malaysia (BNM) pada 1 Oktober lalu kerana Genneva disyaki mengambil deposit secara haram, menggubah wang haram, mengelak cukai, memberi deskripsi palsu dan melantik ejen tanpa lesen. Wakil perunding dan pembeli emas Genneva Malaysia, Al Jaz- zura Khan berkata, pelabur menghadapi masalah itu kerana mereka hilang pendapatan .Aku ambik dari sini

Dah lah ambik deposit secara haram , gubah wang pula , nak lari dari cukai ? profil syarikat pula palsu , last sekali guna keyword  ' SYARIAH ' , ' ISLAMIK ' konon, buat banner besar-besar ' GENNEVA SYARIAH ' cube tanya dia , apa dia konsep syariah tu , cerita sat !!  melopong , tau sebut je , yang dah tertipu tu tak pa lah , nak bagi duit senang , nak ambil balik susah , mcm aku la dah terkena dengan Public Mutual , sampai la ni duit aku tak naik-naik , dah 4 tahun , kalau simpan ASB , simpan 3K dlm masa 4 tahun dah berapa , cuba kira ? banyak kan ? So dapat aku simpulkan kat sini , kalau nak kaya cepat tak ada jalan mudah , kena susah dulu , kalau silap haribulan KAYAP jadinya macam cerita atas tu ......
Apa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni .....

4 comments:

Dunia Wilma said...

Macam2 la sekarang nie kan Abg Cik...
Tak sangka company besar macam nie pun boleh buat benda macam tu...

abg cik said...

biasalah , penipu ni memang licik , selangkah ke depan dari kita , fikir mau buat untung je

Nor Zilla Sensei said...

ahaha..padan muka..tu la licik sangat.

anyway.. 1st time abg cik komen kt blog kita.hahaha.tq

abg cik said...

abg cik pun nak belajaq komen kat blog orang pulak , tq

Post a Comment