Pages

Belajar Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

20 Oct 2012

Nasib nurse kolej swasta terbela , diserap masuk Hospital Kerajaan


Pendapatan lumayan dengan bekerja sambilan dari rumah klik sini !

Dari Berita Harian hari ni , jururawat kolej swasta dah tak perlu risau lagi dah , dah boleh serap masuk kerajaan tak lama lagi bermula hujung tahun ni . Haaa adik beradik aku yg mana ada Diploma Nurse dari kolej swasta , tunggu je panggilan masuk hospital kerajaan . Setel isu jururawat tak dak keje . Dulu heboh sangat pasal jururawat tak dak keje . Tak yah pikir la , belajar kasi habis dulu , keje no 2 , kalau nak pikir keluar tak dak keje , dah tentu terganggu balajar .

Seramai 1,681 daripada 8,000 jururawat lulusan kolej swasta yang menganggur akan diserapkan di sebanyak 130 hospital kerajaan bermula akhir tahun ini. Pengambilan akan diteruskan sehingga 6,724 jururawat diserap ke hospital kerajaan menjelang 2015 dan bakinya dicadang mengikuti skim penempatan singkat atau skim latihan 1Malaysia (SL1M) bagi membolehkan mereka bekerja dengan hospital swasta, termasuk di luar negara.“Ini bermakna separuh daripada keperluan jururawat negara akan diisi jururawat lepasan kolej swasta. " Aku ambik dari sini

Ramai gak yang belajar kursus nurse ni kat kolej swasta , ramai gak terus keje hospital swasta , kalau dah keje hospital swasta gaji dah lebat , nak masuk hospital kerajaan lak ? , komfim gaji kureng sikit , tapi kerajaan lebih stabil , swasta mmg banyak duit , tapi anytime boleh tutup atau kena jual . Pikir sendiri .....
Apa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni .....

9 comments:

Dunia Wilma said...

Baguslah macam tu...
Cousin Wilma dah hampir setengah tahun tak dapat kerja ^_^
Nak masuk hospital swasta pun susah...
Dah penuh kekosongan katanya...

abg cik said...

Bagus lah tu Wilma , ramai bangat nurse yg nganggur dan tanam anggur sekarang ni ...

miz ruha said...

baguslah... xde lagi isu nurse tak de keje...

hainom OKje said...

Legalah mak bapak diaorang....he..he... sebab merasa jugak duit anak ....

abg cik said...

mak bapak dah tentu merasa kalau dapat keje

- Hamimah food- said...

tp kn bnde ni nk ambk borang kt ne ek?

- Hamimah food- said...

tp kn bnde ni nk ambk borang kt ne ek?

abg cik said...

tanya lah menteri kesihatan terus kat mana nak ambik borang tu

aqasha ridzuan said...

bila la aku dapat dserap masuk ker kkm?dugaan..

Post a Comment