Pages

Belajar Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

28 Oct 2012

Jaga-jaga , sindiket gores dan menang kini kembali


Pendapatan lumayan dengan bekerja sambilan dari rumah klik sini !

Gores dan menang kini kembali , jaga-jaga jangan terpedaya , dulu aku dah kena dah sekali , haa jangan kena lagi ..



Kes terbaru membabitkan seorang pelajar sebuah institusi pengajian tinggi (IPT), Isnin lalu di sebuah pasar raya di Cheng, dekat sini, yang diperdaya sehingga kerugian RM3,000.

Menurutnya, jumlah aduan berkenaan termasuk enam kes di Melaka Tengah oleh satu sindiket gores menang dianggotai lima individu membabitkan kerugian kira-kira RM20,000.

“Hasil risikan dan serbuan, lima lelaki berusia 18 hingga 36 tahun, termasuk penyelianya ditahan 16 Ogos lalu dan pihak kami turut merampas 43 keping kad cabutan bertuah dan masing-masing satu tilam jed, dapur memasak dan mesin urut.Berita penuh sini

Camna aku kena dulu ? Tapi bukan aku yang keluar duit , arwah abg ipar aku yg kena , aku ada bersama dia waktu tu . Ada satu sindiket ni buat servey la konon , berjalan dari rumah ke rumah , pakai baju yg ada lambang Giant la konon , dlm survey tu kita dikehendaki jawab beberapa soalan , tajuk survey tu gini ' Adakah anda bersetuju jika pasaraya Giant di buka di sini ? ' . Haa tu dia tajuk survey dia .

Abg ipar aku pun jawab la , lepas tu ada cabutan bertuah , kalau gores ada gambar duit , haa ada peluang dapat kereta Nissan GTR sebiji , kita pun gores lah , tiba-tiba ada gambar duit . Ingatkan betul-betul dapat kereta lah , rupanya ada satu lagi cabutan , tapi kali ni kena bayar duit dan beli set urut kaki dan tilam , harga dia dekat 3 ribu gak , kita pun beli ,  lepas tu , cabutan bertuah , tak pun dapat kereta , cuma dapat water filter je , pandai menipu betol . Kalau kita pikir balik , set urut kaki, tilam dan water filter tu harga dia lebih kurang 3 ribu lah , haaaa kan dah kena tipu , tapi tak pa la dapat barang walau kena ' PAKSA BELI '. Tu la nak kereta Nissan GTR punya pasal .....3 ribu lesap , tak pa la dapat barang ......

Apa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni .....

2 comments:

hainom OKje said...

Ha..ha.... macamana kita boleh termakan dgn pujukan diaorangkan b. cik..... tapi rasanya Okje takkan mudah terpedaya lagi-lagi kena bayar dulu! hu..hu

abg cik said...

bukan apa , dia sebebar nak beli water filter , tapi , ....tah,,,,aku tak leh nak halang dia , duit dia

Post a Comment