Pages

Belajar Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

5 Oct 2012

Banjir kilat di Perlis 5 Oktober 2012 , cepat pack barang


Pendapatan lumayan dengan bekerja sambilan dari rumah klik sini !

Hari ni banjir kilat di Perlis , puncanya ? agaknya sebab hujan tanpa henti semalam , ramai datang keje pakai selipar sbb  air banyak takut basah kasut . Tapi dalam kol 10 dah surut sikit , trauma ooooo, macam tahun lepas , paras dada oooo, harap tak berlaku mcm ni lagi tahun ni .

Aku ? duk Arau , tapi air tak naik lagi , tak tau kot petang ni naik , dah siap bersedia , agaknya nak kena sediakan sampan satu kat rumah , langkah berjaga-jaga. Rumah aku tempat tinggi , cuma jalan nak masuk je yang rendah , kereta boleh gagah masuk , air sampai sekerat tayar , itu cerita tahun lepas , harap tahun ni tak berlaku .

Gambar ni waktu banjir awal tahun 2012
Banyak area kat Perlis ni air naik pagi tadi , kawasan feveret  Kg Bakau dan Taman Kemajuan dan Taman Sena kot . Bukan air empangan Timah Tasoh punya hal , tapi air hujan , kebetulan air pasang kot , atau longkang sumbat , air tak leh nak gi ke laut , itulah puncanya .

Apa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni .....

6 comments:

Intan Norhaida said...

kawan cite, last year je dua kali air masuk umah....sian dia....asyik beli perabot baru...huhu

abg cik said...

orang Perlis ni fobia nak beli perabot,kalau beli pun yang boleh lipat dan simpan,atau perabot besi, tapi bagi saya Teacher Intan , lebih baik beli sampan , ada gunanya nanti time banjir ...

hainom OKje said...

So bang cik.... baju dh packing ke belum.... he...he... apa-apa hal terus angkat je...hi...hi...

abg cik said...

dah pack semua ada dalam kereta , kalau banjir start kereta jalan je

Dunia Wilma said...

Macam mana keadaan di sana Abg Cik?
Banjir ka?
Kat Sabah nie tiada pulak hujan lebat...
Tersangat2 panas adalah...

abg cik said...

Sekarang angin monsn timur laut bah , Sabah mana ada hujan

Post a Comment