Pages

Belajar Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

19 Oct 2012

Banglo runtuh , pemilik renovate tanpa kelulusan


Pendapatan lumayan dengan bekerja sambilan dari rumah klik sini !

Dah masuk akhbar pasal bubung banglo seberat 4 tan runtuh semasa sedang renovate , habis kantoi , rupanya belum dapat kelulusan . Dah tentu kena tindakan denda lepas ni ..

Pemilik banglo di Seksyen 7 di sini yang bumbung konkritnya runtuh ketika kerja-kerja pengubahsuaian, Khamis sehingga mengorbankan seorang pekerja bakal berdepan tindakan undang-undang kerana pengubahsuaian itu tidak mendapat kelulusan Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA).

Kalau nak revonate tunggu dulu , mohon dulu dengan Pihak Majlis Tempatan , buat plan baru , lulus plan , dapat kelulusan baru renovate , ini tidak , dapat kunci rumah terus renovate . Dah popular satu Malaysia baru padan muka .

"Kes ini kita akan bawa ke mahkamah kerana ada mangsa yang meninggal dunia. Di bawah peruntukan ini, jika sabit kesalahan boleh dikenakan denda RM250,000."

Haaa , harga banglo tu dalam 1.2 juta , ok fine , kalau masuk mahkamah , jatuh hukum , kena denda 250,000 , kos nak repaire benda yang rosak tu pula 500,000 , tak ke gila tu , tak pe la mereka geng Datuk , banyak duit . Tak pepasal je kena kaeluar duit lebih , nak renovate punya pasal ....Baca lagi di sini
Apa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni .....

4 comments:

hainom OKje said...

Agak-agaknya pemilik dia melayu ke apa ek....

abg cik said...

entak le , tak tau prosedur kot

Dunia Wilma said...

Alala...Sampai mengorbankan seorang mangsa Abg Cik? Bahayanya...

abg cik said...

Ye wilma , sorang mati , sorang putus kaki

Post a Comment