Pages

Belajar Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

22 Nov 2012

Tergoda juga angkara phone Adroid


Pendapatan lumayan dengan bekerja sambilan dari rumah klik sini !
Hari ni beli phone baru , Adroid , brand tak femes, brand apa ? CSL Switch Black Hole MI355 , dah lama dok geram tengok kengkawan dok layan Android . Lama dah dok teringin phone ni , tak kisah jenama apa pun janji Android . Dok simpan duit lama2 wat apa kan ? Setelah survey selama 2 minggu , aku wat keputusan nak sambar satu phone baru .

















Harga dia asal RM699 , tapi disebabkan tak laku , aku dapat harga RM399 , sapa nak beli kan CSL ? , tak main la kan ? Memang tak leh lawan dengan phone otai-otai lain seperti Samsung, HTC, Sony Experia , Blackberry dan lain2 lagi . Ni spesifikasi dia kat bawah ni ....



Cuma satu ja tak da kat sini , Wifi Hot Spot , tak pa lah aku kan guna P1 Wimax kat rumah , kalau outstation guna phone ja sudah la . Warranty setahun , baru keluar tahun 2012 tapi turun harga sbb tak da orang berminat .

Aku minat sebab murah haha , sesuai la dgn aku dengan bajet yg kurang ni , yg penting ada 2 sim . Nombor telefon aku Celcom guna Postpaid , aku ada sim satu lagi U-Mobile Prepaid  utk internet , memang murah guna U-mobile ni , top up RM10 tahan sebulan , mana nak dapat . Kalau Celcom tahan 5 hari ha kalau topup RM10 . Kalau guna Celcom postpaid lagi parah , RM2 sehari utk 100 mb , RM8 seminggu , mana tahan ?

Sebagai blogger part time ni kena la ada phone Andriod tak kisah la mahal ke murah , ikut kemampuan la , dok mana pun boleh access internet , kalau nak guna tablet tu nampak besar sangat , pompuan sesuai la sbb dorang ada beg duit besar , boleh sumbat kat dalam , kalau aku nak sumbat penuh dalam poket , nak kasi org gelak kat aku ?

Tak tau la boleh tahan lama mana brand CSL ni , tapi ada kawan aku dah guna phone CSL ni 4 tahun dah , masih elok lagi , tawakkal ja lah . Tapi aku ada tanya saleman dia , kalau habis warranty , rosak susah ka nak dapat spare part , dia kata tak susah sebab guna je spare part Samsung , ....kan senang .


Apa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni .....

6 comments:

Intan Norhaida said...

wah..best tu..dh pakai smart phone...still pakai phone zaman tok kaduk lg....ade niat nk tukar tp angan2 besar....tgh usha galaxy note II...ntah bile nk dpt..huhu

abg cik said...

sabar je ambik je galaksi note Ninetenology tu RM 799 ja

hainom OKje said...

Ha..ha... apa kira b. cik.... janji Android... OKje lagilah belasah aje..tak da pun boleh, ada pun boleh...he..he...OK jerrr....

abg cik said...

skrg ni kat mana-mana pun kena ada internet , dok sembang kat kedai kopi pun tak meriah dah , semua dok layan smartphone ja

Mama Kembar 3 said...

wah cam menarik gak harga tu, harga mampu milik hehe. ntt dah lama guna review laa skit ok ka tak?

abg cik said...

tunggu la saya review la brand CSL ni

Post a Comment