Pages

Belajar Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

4 Nov 2012

Pengalaman terkunci dalam kereta selama setengah jam


Pendapatan lumayan dengan bekerja sambilan dari rumah klik sini !
Aku nak cerita sikit pasal pengalaman wife aku , terkunci dari luar kereta , kunci ada kat dalam  . Tapi pada waktu  kejadian ,  aku duk kat rumah . Petang tu , wife aku gi ambik anak aku kat tadika , dalam kol 5.30 petang , lepas tu mereka terus gi  beli makanan .



Sampai je kat kedai , wife suruh anak aku duduk dalam kereta dan kunci dari dalam , takut orang jahat ,  sebab dia nak gi beli makanan dekat je dalam jarak 10 meter ja dari kereta . Lepas beli , wife aku pun datang kat kereta , ketuk cermin , nak suruh dia buka dari dalam.  Nak dijadikan cerita , anak aku dah tertidur dengan nyenyaknya . Panik ! Panik! . Cermin diketuk beberapa kali tapi masih tak terjaga. Orang yg lalu lalang situ dah kerumun kereta aku , tolong ketuk cermin dan goyang kereta..

Ada yang tolong call JPA,  lambat gak nak sampai , last sekali call kedai kunci , kejap ja dia datang dan tolong bukakan .  Lepas tu , tak berani dah tinggal anak dalam kereta , dah serik .....
Apa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni .....

8 comments:

Dunia Wilma said...

Alala...
Nasib baik tak apa2...

Nor Zilla Sensei said...

eh camne la bole jd cmatu..lama sangat mak dia tinggal sampai tertidur.hehe.
pernah jugak jd camni kat depan mata sy. ade sekumpulan laki terpaksa goyangkan kete kasi ank bangun dr tido..kes kunci tertinggal kt dalam jugak

kyo_9 said...

biar lambat asalkan selamat..
macam2 tempat boleh aplikasikan ayat di atas.. :)

abg cik said...

tapi alhamdulillah semua dah selamat

Intan Norhaida said...

siap leh tertido anak tu..... nyenyak sgt smpi x sedar org goyangkan kete...
papepun, dah selamat..tu yg penting......

hainom OKje said...

Hish....bahaya jugak ni.... agaknya sejuk aircond tu buat sedap tidur dalam keta tu....

Abg angkat kedai kunci jugak yg tolong!he...he..

Crack said...

Hehe...nasib tak jadi kat wang kelian..kalo dak bangcik amik batu ajala... :P

abg cik said...

betul tu , ketuk cermin la apa lagi

Post a Comment