Pages

Belajar Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

5 Sep 2012

Tun Dr M: 'BN boleh menang PRU13 tapi masalahnya…'


Pendapatan lumayan dengan bekerja sambilan dari rumah klik sini !
Masalahnya ? :

1. Semua ahli mesti berfikiran terbuka menerima sebarang calon yang dinamakan oleh parti , tak kira siapa jadi calon , semua ahli BN kena sokong, hi hi .

2.Semua anggota BN  tidak melakukan sabotaj semasa kempen pilihan raya semata-mata kerana tidak berpuas hati dengan calon yang dipilih pucuk pimpinan parti. Tak puas hati diam je .Ini kerana, katanya, perbuatan itu boleh membawa padah sehingga menyebabkan BN kalah dalam pilihan raya kali ini.

3. Ini kata Tun Dr M petikan dari Sinar  :


"Kalau orang Umno, orang BN mempunyai fikiran yang waras mereka akan dapat dua pertiga.

"Tapi kalau depa nak main... orang ini tak suka, orang itu tak suka, kalah pun boleh,"

4. Calon mestilah seorang yang WARAS , !! Hi Hi  ni nak tergelak ni ....tengok petikan kat bawah ...


Ditanya mengenai kriteria yang perlu ada pada calon BN untuk bertanding dalam pilihan raya akan datang, Dr Mahathir berkata mereka mestilah terdiri daripada orang yang dikenali sebagai berfikiran waras, berpelajaran dan mempunyai pengalaman dalam selok belok negara demokrasi.

Katanya, apa yang menjadi masalah dalam BN selama ini ialah siapa sahaja yang dipilih sebagai calon akan tidak dipersetujui oleh pihak tertentu dengan palbagai alasan, kononnya calon itu tidak tahu itu dan ini, dan sebaliknya merekalah orang yang lebih layak menjadi calonnya.

"Saya tak fikir (Perdana Menteri) Datuk Seri Najib (Tun Razak) boleh pilih seorang yang boleh disukai oleh semua dalam bahagian itu. Dan kita dapati jadi satu tabiat dalam Umno kalau tak suka dengan calon, akan tutup bilik gerakan, akan cuba sabotaj, cantas.

"Mereka bukan fikir tentang kemenangan bagi parti untuk membentuk kerajaan yang baik. Mereka cuma fikir tentang kepentingan orang tertentu sahaja, jadi mereka tidak matang," katanya.

Bekas Perdana Menteri itu berkata anggota Umno dan BN harus sentiasa ingat bahawa pilih

Calon BN dalam PRU13 mesti ' waras 'Apa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni .....

No comments:

Post a Comment