Pages

Belajar Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

27 Jun 2012

' ORANG KANAN ' BUJANG SEBELAK DITANGKAP


Pendapatan lumayan dengan bekerja sambilan dari rumah klik sini !


SARATOK – Peribahasa tidak dapat rotan akar pun berguna mungkin sesuai untuk menggambarkan nasib seorang tuai Rumah Panjang Nanga Sungai Anak, Embol Asum, apabila hasratnya untuk membalas dendam membunuh sang bedal bergelar Bujang Sebelak tidak kesampaian semalam.

Sebaliknya, Embol, 48, hanya dapat membunuh dua ‘orang kanan’ buaya tersebut yang dapat ditangkap selepas termakan umpan dipasang oleh pawang buaya tersohor di sini, Indet Sanabong, 49, di Sungai Anak dekat Pekan Kecil Roban di sini.

Difahamkan, buaya pertama merupakan buaya betina bergelar Dara Nanga berukuran 2.6 meter yang ditangkap pada pukul 9 pagi, kira-kira satu kilometer dari Kuala Sungai Anak manakala seekor lagi buaya jantan bergelar Bujang Muara sepanjang 1.6 meter ditangkap satu jam setengah kemudian.

Embol merupakan suami Siah Munsong, 42, yang mati selepas diserang seekor buaya berukuran lima meter panjang serta ukur lilit badan sebesar tong drum pada 19 Jun lalu. Buaya itu buta mata kirinya.

Araublogger - tak dapat pembunuh sebenar dapat orang kanan dia pun tak pa dah boleh balas dendam . Nasib baik ada pawang buaya yang teror dapat tangkap juga buaya-buaya tu .


Kosmo! Online - Negara
Apa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni .....

No comments:

Post a Comment