Pages

Belajar Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

24 Jun 2012

KAK SU LAKSA BERAS ASLI KUALA PERLIS PALING BEST !!


Pendapatan lumayan dengan bekerja sambilan dari rumah klik sini !
Kelmarin pergi Kuala Perlis beli laksa 10 bungkus  harga sebungkus RM3 , dekat kedai kak su , kedai laksa paling popular kat Perlis ni .



Sebenarnya tak plan pun nak pergi sampai Kuala Perlis tu , kedai bihun sup sedap kat simpang empat tu tutup, jadi sebab tu lah pergi Kuala Perlis.

Nak jamu sapa sampai 10 bungkus ? Sebenarnya wife nak jamu ayah mak paksu dan maksu , aku ikut je.

Dia nak pergi melepak rumah mak , jadi beli la sikit buah tangan . Bukan apa nak buat kenduri kesyukuran sikit .

Artikel ni aku nak cerita sikit pasal Laksa Paling Popular Kat Perlis ni tentunya Kak Su Laksa (Gambar Atas).


Lokasinya adalah kat belakang Maybank Kuala Perlis. Koodinat GPS dia lebih kurang macam ni
coordinates: 6°23'51"N   100°7'57"E .  


Tak rugi beli kat kedai ni   nak makan situ boleh nak bungkus pun boleh . Nak bungkus dalam container boleh , nak kira timbang kilo pun boleh . 


Ramai orang luar yang beli bungkus banyak timbang kilo bawa balik KL boleh simpan dalam peti ais seminggu boleh makan , tapi kuah kena panaskan balik .


Ada yang kirim naik kapal terbang pun ada tapi bungkus elok2 dalam kotak le .


Yang bestnye laksa ini boleh dimakan dengan pulut udang !! Pelik kan tapi belum cuba belum tahu sedapnye !!


Bagi anda yang datang ke Perlis ni nak pekena laksa original yang sedap kat Perlis ni jangan lupa datang ke KAK SU LAKSA  Klik sini untuk Video Kaksu Laksa Beras






Apa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni .....

2 comments:

Liza said...

Mmg terbaek in town. Liza suka sgt singgah kalau balik kg.

Zainal said...

kami sebulan sekali , mesti pergi makan

Post a Comment