Pages

Belajar Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

11 Mar 2013

Semakan e-PenyataGaji & Laporan ANM 2013


Pendapatan lumayan dengan bekerja sambilan dari rumah klik sini !

Sekarang ni tak perlu cetak slip gaji lagi , slip gaji perlu disemak secara online di sini  e-PenyataGaji & Laporan .Mudah sekali , tak banyak kertas yang dibazir, sekarang ni semua sistem dah online , anda cuma perlu log in dan cetak slip gaji anda sendiri .

Kalau anda tak mahu cetak , anda cuma perlu simpan dalam bentuk pdf  , dan simpan di tempat yang selamat . Menjimatkan kertas , kalau cetak pun , ada setengah orang bukan simpan elok-elok slip gaji tu , dibuang merata-rata.

Jangan salah faham , semakan gaji online ini hanya kepada penjawat awam yang gajinya dibayar oleh Jabatan Akauntan Negara saja , bagi badan berkanun , anda boleh dapatkan slip gaji dengan Bahagian Kewangan anda . 

Anda perlu cetak atau , simpan softcopy slip gaji anda  kerana ia akan dipadam kan selepas 6 bulan bermula dari awal tahun . Maksudnya slip gaji Disember 2012 , anda perlu cetak sebelum Jun 2013 , selepas tempoh itu ia akan dipadam terus dari database . Cepat , sebelum terlambat !!
Apa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni .....

3 comments:

Nao Mei said...

betol tu...cik akak pun dah daftar..hihi...tiap bulan kena download nie..takut tak de simpanan...susah mahu cari balik nanti :)

hainom OKje said...

Dunia lagi moden, semakin senang hidup kita....hanya dihujung jari je kan

woon said...

selamat ke buka e penyata gaji bulanan ? kenapa keluar kemaskini no. telefon n i/c? takut kena hack !!!

Post a Comment