Pages

Belajar Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

1 Mar 2013

Ranking Alexa makin teruk ...


Pendapatan lumayan dengan bekerja sambilan dari rumah klik sini !

Nampaknya ranking Alexa makin teruk , memang down ni , dulu 400,000 sekarang dah makin teruk , nak kena jadi PROTEGE  ke blog MiaLiana.com pula . Nak kena mendapat bimbingan dia pula . Hari-hari ranking mesti 'up' punya . Itu yang pasti , backlink tu bertambah lah sikit sebab aku buat blogwalking . Dah setahun jadi blogger ni , tak nampak kemajuan pun , kemunduran adalah , sapa terbaca ni tolonglah saya , bolg ini akan ditutup tak lama lagi ......
Apa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni .....

13 comments:

Ieta Mat Saad said...

Ish... jgn tutup... Abg cik yg bw sy jumpa blog Mia tu tau... sy peminat setia yg jarang juga dpt berkunjung ke blog Abg cik ni. Jgn tutup tau... Blog Abg Cik sy letak di side bar blog sy sebagai 'blog hebat dimataku'. Oleh itu, sila abaikan rasa hati nak tutup blog ya.... hehe...

Zainal said...

tq lah eita bagi semangat , tq lah letak sidebar banner tu , tolong support kengkawan , nanti saya buat netri khas pasal blog anda , tolong menolong kan ?

Apple Biru said...

salam tuan tanah. teman rasa teman boleh membantu. email teman serba sedikit details ttg blog tuan. Teman akan cuba berkongsi pengalaman dan sedikit panduan. Hanya ingin membantu.tq
email: biruapple@gmail.com.

Eraz Fadli said...

jgn putus asa..

Nurul Aini said...

Saya selalu baca blog ni..tapi jadi silent reader sahaja. Janganlah tutup blog. Ranking alexa saya sejak turun, sejak naik.

Mia Liana said...

abg cik.... jangan lah sedih2 sampai nak tutup blog. mia pun pernah macam ni dulu. harus jadikan ini sebagai batu loncatan untuk berjaya. be positive. blog dah semakin ok.

protege mia pun dah habis belajar ni. tengoklah dulu. mia tak janji ya..

Muhammad Noor Firdaus iskandar BIn Haji Bashah said...

Assalammualaikum.... ini yang is nak marah melompat-lompat setempat sambil tepuk dada ala king kong nieee.... RANKING is Not Everything ok? ambahan Alexa tu ranking penipu maaa sapa bayar dia duduk atas ok? Dalam berbloging nie ranking bukan persoalan, yang penting, kepuasan, pelawat yang sebenar (Unique visitor) dan income. aper? blog trafik sikit tak leh buat duit ker? boleh maaaa, sapa kata tak leh? Dan dalam SEO, SEO is not about ranking racing ok? It's about A Quality of your blog content that you are presenting to audience or your reader, if they love to reading, they should come back, is nasihatkan bang chick jangan percaya kat Alexa sebab dia bukan Tuhan pun takperlu copycat blogger2 yang dah masuk surat khabar, dorang pun ada gak main teknik kotor, kalau is bogelkan dorang leh malu gila so bang chick kalau boleh bila berblogging selitkan sedikit sebanyak trend2 terkini, iaitu fashion, music, movie, berita tapi olah sedikit mesti menjadi punya. Ini pengalaman is sendiri tentang SEO dan Super Affiliate ok? pastu postkan atau ping kan entri2 abg chick ke ping site dan juga multi account social network. Ok setiap entri abg chick check niche apa(trend) try search kat blogsearch google kalau jumpa yang seakan sama komen entri blog tu dan paste sekali link entri abg chick kat dia so leh increasing backlink. ada banyak nak berletiaq nie tapi cukup takat nie je xpaham leh tanya kat blog is ok?

miz ruha said...

alah abg cik takkan sampai merajuk dengan alexa sampai nak tutup blog?
jangan patah semangat untuk terus blogging...

datang derma kat sini... sorry abg cik sebab dah lama tak singgah sini...

miz ruha said...

alah abg cik takkan sampai merajuk dengan alexa sampai nak tutup blog?
jangan patah semangat untuk terus blogging...

datang derma kat sini... sorry abg cik sebab dah lama tak singgah sini...

Zainal said...

tq semua , ada semangat sikit nak update , info korang bagi tu mmg mantop , akan perbaiki penulisan dan lebih menkaji keyword , secara umum kengkawan semua i love u all ....

itu Akhil said...

salam, blogwalking kat sini.
rugi klau bro tutup blog ni.Apalah sgt rank.Biasalah turun naik tuh..dia nk suruh kita berusaha lgi la tu.^_^
keep it up bro!!

Zainal said...

tq , tak tutp aih , baru dok cadang tak nak renew domain

djdanchef said...

jgn sedih abg chik.. antara faktor senang naik alexa adalah tarik pembaca dari kalangan blogger. blog abg chik mmg teror seo, dj slalu jumpa blog abg chick kat google. dj dah kaji, pelawat (blogger) lagi senang buat blog kita cepat ranking tinggi alexa drpd pelawat (search engine). mungkin sebabnya pelawat blogger byk yg telah pasang alexa tolbar dan mereka tahu explore blog kita. Pelawat search engine bukan byk dr kalangan yg tahu ttg blogger, jd mereka xtahu apa tu alexa tolbar dan xreti sgt nk explore blog kita. Blog dj trafik beribu2 sehari pelawat dtg dr search engine, pelawat jrg nk bg komen TAPI blog blogger lain traffic xsampai seribu sehari tp pelawat dr kalangan blogger juga, komen sentiasa byk, dan dj kaji blog ni lebih tinggi ranking alexanya dari blog dj. Kalau abg chick pentingkan alexa dj sarankan abg chick tarik pembaca blogger,blogwalking dan cuba buatkan mereka sentiasa komen di blog abg chik, lg byk blogger komen di blog abg chick lg ada peluang besar :-)

Post a Comment