Pages

Belajar Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

22 Mar 2013

Pemeriksaan kesihatan dan ambik darah


Pendapatan lumayan dengan bekerja sambilan dari rumah klik sini !
Hari ni pergi klinik buat total check dan ambil sample darah untuk periksa paras kolestrol dan gula serta rakan yang sewaktu dengannya . Kelmarin dah datang tapi lewat pulak , dah pukul 10 dah , nurse kata , kena ambik darah sebelum pukul 10 , nanti bacaan lari .

Oklah kebetulan hari ni saya ambik cuti , pukul 8.45 saya dah sampai klinik . Berat 76 kg , tinggi 165 cm , BMI 28 , UMUR ? 40 tahun , tekanan darah 140 , 88 , nurse tanya , selalu tekanan tinggi , kenapa ? Selalu senaman kot ? Jogging ? .

Ok , sekarang sedang tunggu turn ambik darah , keputusan , 2 minggu baru tau , nanti saya update keputusan bacaan darah .

Tengok juga netri saya pasal cek darah ni yang saya buat pada tahun lepas ....Tinggi kolestrol dan gula

Kalau pergi klinik swasta , nak buat total body cek dan ambik sample darah , antara Rm 80 - 120 , bergantung kepada pakej . Keputusan boleh dapat dalam masa 2 hari , tapi klinik kerajaan Rm 1 saja , keputusan dapat dalam masa 2 minggu , mana satu pilihan anda ? Terpulang ......


Apa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni .....

1 comment:

hainom OKje said...

oklah tu b cik... biar murah lama sikit tak pe...bukan nak tau result cepat pun kan... tinggi jugakk bacaan tekanan darah b. cik tu.....

Post a Comment