Pages

Belajar Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

13 Apr 2012

AKHIRNYA REXY MAINAKY LETAK JAWATAN SEBAGAI JURULATIH BADMINTON MALAYSIA


Pendapatan lumayan dengan bekerja sambilan dari rumah klik sini !

Rexy Mainaky hari ini mengumumkan peletakan jawatannya sebagai ketua jurulatih beregu wanita negara berkuat kuasa 30 April ini.

Rexy, yang sudah tujuh tahun berkhidmat bersama Persatuan Badminton Malaysia (BAM) turut memaklumkan akan berkhidmat sebagai Pengarah Kejurulatihan Persatuan Badminton Filipina selama dua tahun mulai 1 Mei ini.

Bekas juara dunia beregu itu berkata beliau telah memaklumkan keputusan untuk meletak jawatan kepada BAM selepas Kejohanan Terbuka Switzerland bulan lepas.

"Ia keputusan muktamad," katanya kepada pemberita selepas Mesyuarat Jawatankuasa Program (JKP) di Majlis Sukan Negara (MSN), Bukit Jalil di sini.


Mengakui gembira dengan layanan BAM dan MSN terhadapnya selama tujuh tahun berkhidmat di negara ini, Rexy berkata keputusan beliau berhijrah ke Filipina adalah bagi menyahut cabaran baru walaupun mendapat tawaran lumayan dari beberapa negara lain.

"Ia bukan soal tawaran dan wang ringgit...saya ada terima tawaran dari Indonesia, England dan Russia dengan ganjaran kira-kira US$12,000 (RM36,825) sebulan tetapi saya mahukan cabaran," katanya.

Menurutnya tugasannya di Filipina boleh mencabar kerana dapat peluang membimbing pemain muda berusia antara 12 hingga 17 tahun.

"Sasaran saya adalah untuk memperbaiki tahap mereka serta membawa mereka ke tahap prestasi tinggi. Saya pergi ke Filipina di mana sukan badminton begitu asing dan ia adalah cabaran bagi saya," katanya.

Rexy memulakan khidmatnya sebagai jurulatih bermula 7 Julai 2005 dan kontraknya bersama BAM akan tamat pada Jun ini.

Sementara itu, Setiausaha Kehormat BAM Ng Chin Chai berkata badan induk badminton negara itu menerima peletakan jawatan Rexy pada bulan lepas.

"Kami terima surat peletakan jawatan dari Rexy bulan lalu dan beliau memohon supaya dia beri notis sebulan kepada kami. Kami membincangkan perkara itu dan terima permohonannya," katanya. - BERNAMA
Apa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni .....

No comments:

Post a Comment