Pages

Belajar Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

18 May 2012

EDISI PELIK !! ' ORANG BATU ZAMAN MODEN MASIH ADA LAGI DI PAHANG HIDUP DI CELAH BATU


Pendapatan lumayan dengan bekerja sambilan dari rumah klik sini !


KUALA LIPIS: “Si orang batu.” Itu gelaran paling sesuai untuk menggambarkan corak kehidupan seorang warga emas di Kampung Mentara Baru, Merapoh, dekat sini, yang memilih untuk tinggal di celah batu.

Bukan sehari dua, tetapi sudah lebih 50 tahun Chang Kee, 73, menjadikan kawasan berbukit batu di kampung berkenaan sebagai kediamannya, tanpa memperdulikan apa pun kata orang di sekelilingnya.

“Walaupun rumah saya ini tidak sempurna, ia syurga bagi saya dan tidak sedikit pun berasa apa-apa kekurangan,” katanya yang lebih mesra dipanggil Ah Kee ketika ditemui Harian Metro, semalam.

Berdindingkan batu gunung dan beratapkan beberapa keping zink usang, Ah Kee yang masih bujang, tinggal dan menguruskan kehidupan hariannya seperti memasak dan sebagainya dengan sumber air diperoleh dari sungai berhampiran serta air hujan.


Menurutnya, walaupun ada yang memandang sinis dan mencemuh ‘rumahnya’ itu, ia tidak sedikit pun menjadi ‘kudis’ buatnya, malah pernah menolak tawaran seorang individu yang ingin memberi rumah kepadanya.-METRO

AB-dah selesa tinggal tempat macam tu memang susah nak ubah environment dia !!


Apa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni .....

No comments:

Post a Comment