Pages

Belajar Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

18 May 2012

EDISI PANAS !!! ' DEMI AYAH SAYA SANGGUP KAHWIN ' WALAUPUN BARU USIA 16 TAHUN


Pendapatan lumayan dengan bekerja sambilan dari rumah klik sini !


BACHOK: “Walaupun pernikahan ini bakal menjadi buah mulut penduduk kampung, saya sanggup menghadapinya. Jodoh saya sudah tiba dan saya melakukannya demi keluarga,” kata seorang gadis berusia 16 tahun yang bergelar ‘pengantin remaja’ selepas bernikah dengan pasangannya berusia 18 tahun, malam tadi.

Gadis yang mahu dikenali sebagai Ekin itu berkata, dia yang berasal daripada keluarga miskin sanggup menjadi isteri kepada rakan sekampungnya yang dikenali sebagai Izat pada usia yang masih mentah walaupun sedar bakal berhadapan dengan pelbagai cabaran.

“Saya anak sulung lima beradik dan adik bongsu saya baru berusia dua tahun.

“Demi keluarga, saya sanggup berkahwin pada usia muda supaya bebanan terpaksa ditanggung ayah lebih ringan apatah lagi dia sudah berkahwin baru selepas kematian ibu pada 2008,” katanya ketika ditemui di rumahnya, semalam.

Menurutnya, biarpun mengambil keputusan berkahwin, dia dan suaminya bakal berjauhan kerana suaminya itu kemungkinan melanjutkan pelajaran ke Perak selepas mendapat keputusan yang baik dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), baru-baru ini.-METRO

AB-orang susah kebanyakannya bagi anak kahwin awal supaya ringan sikit beban mak bapak nak tanggung. Gambar hiasan Tasha Shila atas tu !!


Apa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni .....

No comments:

Post a Comment