Pages

Belajar Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

23 Dec 2011

Cara Tambah Ramai Pelawat ke Blog Anda


Pendapatan lumayan dengan bekerja sambilan dari rumah klik sini !
Hai korang. Sihat? Kali ni saya kongsikan tentang cara cara nak tingkatkan trafik dengan mudah. Setiap blogger mesti ada cara yang unik dan tersendiri untuk naikkan trafik. Kali ni saya nak kongsikan cara saya yang agak memberi kesan. Ye la. Orang cakap, tak rugi kita berkongsi ilmu kan?


Blogwalking

        Blogwalking merupakan cara yang paling berkesan. Korang berpeluang meninggalkan link korang samada di bahagian entri ataupun shoutbox. Trafik biasanya datang dari jejak yang ditinggalkan di bahagian entri. Jadi setiap kali BW, jangan lupa untuk komen dan tinggalkan jejak @ backlink.

Ping entri di Facebook

      Ada bermacam macam grup blogger di Facebook yang membolehkan korang untuk berkongsi link entri. Biasanya group yang paling aktif la yang akan memberi lebih trafik. Antara group yang biasanya aktif adalah,


Ping entri di website traffic sharing 
      Dalam banyak banyak traffic sharing punya website, ada dua yang paling berkesan.Apesal.com dan jugak Busuk.org. Kedua dua website ini akan memberi trafik kepada korang walaupun ketika korang tak update blog. Selama saya berhibernasi hari tu, dua website tu la yang banyak menyumbang trafik kepada blog ni.

Tulis post yang menarik 
        Post yang menarik dapat menyumbang trafik yang lebih banyak.  Buat post yang anda rasa dapat menarik perhatian orang lain. Tumpukan pada sasaran yang spesifik. Kalau setakat nak update pasal kura kura mati tepi jalan, Hmppphhh.

Join segala segmen dan bloglist 
 

       Bila korang join segmen ataupun bloglist, link blog korang akan di promote dan trafik akan naik. Terutamanya link korang berada pada bahagian bloglist blogger lain. Macam saya cakap, post yang menarik pun memainkan peranan. 

Anjurkan contest
     Contest juga merupakan satu medium yang dapat mempromosikan blog korang. Kalau boleh, wajibkan pada mereka yang join untuk tag rakan blogger yang lain. Hadiah juga mesti lah hebat hebat belaka. Supaya orang lain pun tertarik nak join. Hehe. Kredit kepada taufiqtiramisu.com  

Apa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni .....

4 comments:

kedai seks said...

http://www.kedaikeluarga.com/vakoou-original
http://www.kedaikeluarga.com/sensacream
http://www.kedaikeluarga.com/privadocare-for-men

Take this fleeting time here
Ruangkan masa disini sekejap

For more information please visit the website below:
Untuk maklumat lanjut sila layari web dibawah:

http://kedaikeluarga.com

- Tambah saiz zakar -
- Tambah Nafsu & Stamina -
- Pewangi Khas Lelaki -
- Keraskan zakar | penis -
- Zakar Sihat -
- ingin panjangkan zakar -

klik disini sekarang

http://www.kedaikeluarga.com

Pyan said...

terbaik. good info. www.ctscomputer.blogspot.com

cenderamata KHA said...

info yang menarik..tq

bebe kalokov said...

kedaikeluarga !! dont, dont, u will lost your money..once only they send..next order with big sum, u will regret..

Post a Comment