Pages

Belajar Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

28 Apr 2013

Sakit perut , cirit sudah ..., angkara ABC !!


Pendapatan lumayan dengan bekerja sambilan dari rumah klik sini !
Semalam pergi la makan malam di kedai depan rumah tu , dekat jalan masuk Uitm , budak Uitm sekarang ni cuti , banyak kedai yang tutup , tapi hari ni dia buka , ok , ceritanya begini , dah banyak kali saya makan di kedai ni , selalunya order , ABC ( Air Batu Campur ) , atau dipanggil 'ais kacang' di negeri sebelah utara ni  , dan nasi putih daging kunyit , hari ni rasa tak sedap hati nak makan ABC , tak tau sebab apa , mungkin sebab kedai tu dah seminggu tutup , jadi mungkin perencah ABC tu ada yang 'expired' walaupun simpan dalam peti sejuk , tapi sebab ketagih ABC punya pasal order juga .

Nak dijadikan cerita , lepas makan tak sakit perut lagi , semalam jam 4.30 pagi , Jannah , anak sulung , gerak saya sebab sakit perut, cirit katanya , jam 7.30 pagi dia gerak sekali lagi , sakit perut dan cirit juga , jam 9.00 pagi saya pula masuk tandas , sakit perut , habis sekeluarga sakit perut , saya suspek penyebabnya adalah ABC , bukan nasi daging kunyit .

Tadi selepas sarapan , kasi Jannah makan teh kelat , masuk gula sikit je , tapi masih kelat , Alhamdulillah , tak cirit dah , dan termasuk saya sekali dah tak sakit perut dah , itulah berhati-hati lain kali , kalau sesuatu kedai tu tutup lama , mesti ada barangan yang  'expired ' , tak leh order dah ABC nanti .....kena order menda lain.

Satu perkara yg saya suka pasal kedai ni adalah murah dan semua ada , termasuk western food , tapi kedai ni kecik saja . Bayangkan harga nasi goreng RM3.50 , Fries RM2.00 , Wedges RM2.00, Bihun/Mee/Koey Teow RM3.00 , Nasi Goreng Ayam RM4.00 , murahnya ....!
Apa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni .....

3 comments:

hainom OKje said...

Yelahkan b. cik ....bila murah, pas tu rasa dia pun ok...nak buat apa pilih yg mahai2 hehe
Tak pe itu kira cuci perut sesekali le....tak cirit banyak kali ok lagi tu

Mia Liana said...

alahai kesiannya... satu keluarga cirit... take care ya..

Mizz Aiza said...

kena hati2 nak pilih makanan lepas ni.. ikut tips dari kkm iaitu lihat, hidu dan rasa.. tapi kalau dah nak kena tu memang tak boleh pakai dah tips tu.. nasib baik semua dah ok..

Post a Comment