Pages

Belajar Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

25 Feb 2013

Tips SEO blogspot | Tajuk entri depan tajuk blog dalam Blogspot


Pendapatan lumayan dengan bekerja sambilan dari rumah klik sini !

Macamana nak buat buat tajuk entri depan tajuk blog untuk blogspot dalam enjin carian Google ? Perasan tak setiap kali kita search dalam Google , anda akan tengok dalam kebanyakan blog , tajuk blog akan muncul dahulu , lepas tu barulah tajuk entri . Ini penting untuk SEO blog anda dengan enjin carian . Google hanya akan paparkan 66 karakter yang pertama saja dalam enjin carian . jadi  jika  tajuk blog muncul dahulu dan disusuli oleh tajuk entri , maka susah lah blog anda untuk mendapat tempat dalam enjin carian google. Betul tak ? Sebelum di ubahsuai....

Selepas diubahsuai


Macamana nak buat tajuk entri depan tajuk blog ?

Ikuti langkah-langkah berikut :

1.Go To Blogger > Design > Edit HTML
2.Backup  template anda
3.Search

<title><data:blog.pageTitle/></title>

4.Gantikan dengan kod di bawah ini,


<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'> 
<title><data:blog.pageName/> | <data:blog.title/></title> 
<b:else/> 
<title><data:blog.pageTitle/></title> 
</b:if>


5. Save dan anda selesai

Cuba cari blog anda dalam Google , mesti tajuk entri anda ada di depan macam gambar bawah , selamat mencuba. Semoga blog anda akan lebih mesra dengan search enjin. Sekian .



</b:if>


Apa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni .....

8 comments:

hainom OKje said...

Menarik jugak ni...tapi mcm tak bertukar je b. cik?

Carlos Santiago said...

good tips...bleh try.

Zainal said...

bertukar , awak je tak perasan

Mia Liana said...

bagus ni..... rajin wat tutorial.

Zainal said...

tq le saja tak tau nak buat entri apa

Eraz Fadli said...

thanx utk info ni.. ;)

Engku Muzahadin said...

Thanks sharing ya... Dah buat, hopefully lpas ni lg mesra enjin carian :)

Phat said...

tq

Post a Comment