Pages

Belajar Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

9 Feb 2013

Cara nak buat blog sendiri


Pendapatan lumayan dengan bekerja sambilan dari rumah klik sini !
Cara nak buat blog sendiri , boleh buat guna hosting percuma je , bagi anda yang baru nak berjimak ,eeehh silap , berjinak-jinak dalam dunia blog , boleh la buat personal blog guna platform blogger atau wordpress . Haaa yang tu free , dan kalau nak platform yang berbayar , anda boleh langgan guna Netkl   dan anda boleh beli domain guna NetKL juga  .

Ok sekarang kita guna yang free je ,sekarang bagaimana nak mula buat blog ? Pertama sekali anda kena lah ada talian internet , kalau tak ada internet macamana anda nak mula buat blog kan ? Sekarang kita guna blogspot je lah , mula sekali anda kena ada akaun gmail , baru boleh buka akaun blogspot ,  selepas itu , buka www.blogger.com dan daftar , ikut je arahan . Itu je , kalau nak cerita detail 4 hari pun tak habis , semua tu atas kreativiti anda . Sekian .
Apa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni .....

2 comments:

Teacher Basariah said...

aik?ringkas betoi..hehe

Aiman Koay said...

mak hg la belog...pak hg telog....hg kebulog....puki mak hg....barca kalah woiiiiiii...locooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo.....loco tu geng tok hg...

Post a Comment