Pages

Belajar Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

18 Feb 2013

Tips kuruskan badan dengan cepat


Pendapatan lumayan dengan bekerja sambilan dari rumah klik sini !
aizat
Gambar Aizat sebelum diet
Gambar Aizat selepas diet


Petikan dari blog Aizat , sini saya nak kongsikan tips kuruskan badan dengan cepat cara Aizat Amdan .    

1. Set jangkamasa nak kurus & target weight. ( Target saya: 75kg- 3 bln). Saya dulu 112kg.

2. Stop makan nasi, air bergas & fast food utk 3 bln ttu. Makan tiap2 4 jam..apa2 makanan yg kurang lemak, minyak dan kurang gula. Aizat dulu banyak makan benda-benda organik. Basically makanan PROSES aizat avoid.

3. Exercise 30 minit tiap2 hari..jogging,... swim,futsal, etc..ni tak boleh miss selama 3 bln.

4. Yang paling penting is self will and determination! Jangan mudah give up.


Will Smith pernah quote:

"When you run, you have this little voice in your head that tells you “I’m too tired, I have to stop running. If I only walk for a second I will regain my composure and can run again. I wish I could just sit down” (paraphrased in my own words). He says that if you can conquer this voice when running, you can conquer this voice in anything that you do in life."

Maknanya, berlari akan mengajar kita supaya tidak mudah 'give up'

Selalu bila jogging, Aizat akan challenge diri Aizat untuk sampai ke destinasi walaupun badan dah menjerit "PENAT! PENAT!" Its normal but think positive and counter. Make sure you reach your destination/goal. Kalau tak berjaya hari ini! cuba hari esok! Secara automatik dalam kehidupan pun serba sedikit dapat membantu Aizat not to give up and reach my dreams. Saya harap pesanan ini diambil dengan positive! :)


Amacam , ada paham , amalkan tips tu , insyaAllah kurus ....





Apa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni .....

8 comments:

shazrina said...

mase tengok Aizat kurus dulu, memang mate aku masuk pasir laaa kejap ..tak sangke die boleh kurus..pastu aku mula fikir nothing is impossible ..kalo die boleh, aku pon boleh ...yearrhhh kurus kurus kurus .... :)

Diana Azis said...

kurus bukanlah satu kecatatan yang tidak boleh diubah..jika kita mahu, pasti boleh :)

fyna said...

terbaik!!! fyna pun nak ikut tips mcm tue jgk lah ^_^

Anonymous said...

x payah hbs beratus utk mkn benda bodoh spt herbalife...mkn herbalife pun nak kna jogging gak..kan bodoh sapa yg beli herbalife tuh..

Zainal said...

memang bodoh habiskan duit dgn herbalife , nak kena senaman , nak kena pantang makan juga , sama je , tak beli pun boleh kurus kalau pantang makan , itu semua gula-gula salesman je , nak lariskan jualan , aku tak makan herbalife pun , turun berat badan , yang penting jaga pemakanan.

Faizol Dee said...

risau gak sesetgh tu yg brgantung pda ubat utk kurus...

..parenzas.. said...

aizat pn makan herbalife der...makanan organik tu herbalife..just die taknak heboh2..

..parenzas.. said...

herbalife bukan ubat kurus..but nutrisi untuk sel2 badan..kita sakit sebb badan tak dapt nutrisi yg lengkap..thats why pemain bola sepak pn boleh meninggal sakit jantung..pemain bola kan anytime excercise..tapi still boleh kene serangan jantung..kenapa????because of food..kalau senaman nak rak tapi mkanan sihat yg kita mkan tak dapat diserap oleh sel2 badan tak guna..think it..

Post a Comment