Pages

Belajar Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

12 Feb 2012

Bayi Pelik Perlu Digeletek Setiap Hari


Pendapatan lumayan dengan bekerja sambilan dari rumah klik sini !
Bayi Pelik Perlu Digeletek Setiap Hari | Menjadi satu lumrah menggeletek anak-anak adalah gurauan untuk menggembirakan mereka. Tetapi, bagi Sanchia Norris, ia merupakan satu cara untuk memastikan anaknya terus bernafas. Anak wanita itu, Benn yang baru berusia satu tahun berhenti bernafas beberapa kali setiap malam dan ibunya terpaksa menggeletek anaknya untuk memaksa dia bernafas semula.


Wanita berusia 41 tahun itu, akan diberi amaran oleh penggera yang dipasang pada anaknya apabila pernafasannya berhenti dan akan bergegas ke bilik tidur untuk menggeleteknya supaya anaknya bernafas semula.

Benn mengalami apnea, salah satu masalah yang paling biasa memberi kesan kepada bayi-bayi pramatang. Ia menyebabkan pernafasan mereka berhenti selama 20 saat atau lebih apabila mereka sedang tidur dan berlaku apabila otot dan sistem saraf bayi tidak berkembang sepenuhnya ketika lahir.


Ibu bayi pelik itu, penasihat cukai bertauliah berkata: “Saya perlu merangsangnya dengan beberapa cara untuk membuat dia bernafas lagi. Saya menggeletek dia di tapak kaki, di bawah dagunya atau pada perutnya. Ia cukup untuk membuatkan dia bernafas semula. Setiap malam dia akan berhenti bernafas 23 kali dan saya terpaksa menggeleteknya setiap kali dia berhenti bernafas untuk menbuat dia bernafas semula.“

p/s- Kasihankan bayi pelik Benn ini, jika ibunya terlupa untuk menggeletek badannya kemungkinan besar nafas bayi terputus akan terhenti dan meninggal dunia. Ini adalah antara salah satu penyakit yang agak pelik dalam sejarah dunia. Nauzubillah.Sumber melayukini.net
Apa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni .....

No comments:

Post a Comment