Pages

Belajar Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

21 Oct 2011

Gempar : Angkara Pukau , Sekali tepuk RM50,000 lesap


Pendapatan lumayan dengan bekerja sambilan dari rumah klik sini !
Assalaamualaikum dan selamat pagi . Hari ini saya nak kongsi info pasal kes pukau yang sedang berlaku di Malaysia dalam masa terdekat ni . Hari -hari ada kes pukau , memang menakutkan , ada yang boleh pukau jarak jauh ...ni lagi takut ..saya nak kong si petikan akhbar  kat bawah ni....


BATU PAHAT: Hanya sekadar menepuk bahu, seorang lelaki berwatak alim mampu membuatkan mangsanya secara tanpa disedari menyerahkan geran tanah, wang tunai serta barangan kemas kepada pengamal ilmu pukau terbabit.


Seorang daripada mangsa amalan sihir itu yang hanya mahu dikenali sebagai Salim dari Seri Medan di sini, berkata dia kerugian RM50,000 dan hanya menyedari dipukau selepas pemeriksaan mendapati wang dalam akauan banknya berkurangan.Bagaimanapun, lelaki berusia 60 tahun itu bersyukur tidak sempat menyerahkan geran tanah miliknya kerana penipu terbabit menghilangkan diri terlebih dulu. Salim berkata, segala-gala bermula pada awal September lalu selepas dia bersua muka dengan lelaki dikenali sebagai Roslan, 40-an, yang selalu memakai jubah serta kopiah.


“Saya menerima panggilan telefon daripadanya dan bila saya tanya bagaimana dia dapat nombor telefon saya, Roslan memaklumkan kami mempunyai naluri rasa yang sama.
“Tanpa membuang masa, Roslan menawarkan peluang perniagaan yang boleh menjana pendapatan lumayan namun saya menolaknya dengan baik dan mengatakan tidak berminat dengan urus niaga seperti itu,” katanya di sini, semalam


P/S : Petua tak bagi dipukau kat dalam rumah  : 
         1. Sandar penyapu kat belakang pintu menghala ke atas
         2. Jangan susun kasut kat depan dan belakang rumah ...sepah sepah kan 
         3. Jangan basuh bekas lesung batu tumbuk sambal belacan ....biar je kat sinki semalaman
         4. Tidur tunggang langgang .....jangan tidur menghadap ke satu arah 
         5 .Bela ikan puyu dalam rumah (yang  ini tak pasti  )

Apa pun perbuatan syirik dan menyekutukan Allah jelas salah di sisi Islam. 


Sumber Harian Metro
Apa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni .....

No comments:

Post a Comment