Pages

Belajar Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

22 Nov 2011

Cara nak pasang ShoutMix kat blog anda .....


Pendapatan lumayan dengan bekerja sambilan dari rumah klik sini !
Saya harap tutorial ni membantu sape2 yang tak tau nak pasang ShoutMix kat blog . Langkah pertama tengok kat kanan  blog ni ada ShoutMix kan ? Kat bawah tu nampak tak "ShoutMis Caht Widget" ? Ok double klik kat situ. Anda akan di bawa ke sini kan http://www.shoutmix.com/v3/    ok  klik  butang "Sign up now " . Masukkan email, password, dan retype password.  Klik checkbox dalam kotak tu kat sebelah perkataan "I have read and agree to the ShoutMix  Terms of Service and Privacy Policy ". Lepas tu klik butang "Start using Shoutmix '.

Dapat tak  mesej ni " Thank you for signing up! Activation email has been sent to:  xxxxxx@gmail.com  .Simply activate your account and start using ShoutMix. Did not receive the activation email? "

Sekarang buka email anda cari Shoutmis Actination , ada kan ? Double klik email tu  dan double klik link yang dia bagi . Sekarang  dapat tak mesej ni "Start by creating a shoutbox widget for your website. " ok klik butang "crete Shoutbox"kat atas dia.   Masukkan ID anda apa pun boleh . Klik butang Create , klik Get Codes  . Macam saya color kuning kat bawah , TAPI JANGAN TIRU YANG NI , 

<!-- Begin ShoutMix -->
<iframe .id="shoutmix_xxx" src="http://sht.mx/xxx" width="240" height="480" frameborder="0" scrolling="auto">
<a href="http://sht.mx/xx.x">Join the conversation at ShoutMix</a>
</iframe>
<!-- End ShoutMix -->


Copy kod tu  , pergi kat Dashboard Design , Add Widget , paste kat sidebar Widget tu , Save , Siap dah ...
Cuba buka blog tengok , ada tak kalau tak dak Get code paster sekali lagi . Cuba jangan tak cuba .....

Apa pendapat anda ? Jangan lupa bagi komen di bawah ni .....

5 comments:

princess@yanie said...
This comment has been removed by the author.
princess@yanie said...

dah sign up tp yg shoutmis actination tue tk fhm lar???? blh tolong bg demo kew???

Arau Blogger said...

tak payah guna shoutmix la sbb version baru ni tak best sbb kena register dan login dulu ...guna CBOX lagi baik.....taip dalam google CBOX ....cari sendiri sbb saya pun x penah try ...selamat mencuba

lisa said...

macam mana nak cari 'add widgets' tu? tak jumpe :'(

abg cik said...

dia tulisan biru , Add Widget , edit pun ada

Post a Comment